IMG_4201

Bij het ontwerp van de PS 2.4 is veel aandacht besteed aan de optimalisatie van de constructie.
De romp is geheel gebouwd middels het vacuüm injectie principe. Het laminaat is opgebouwd uit uni-directionele glasvezelmatten, “3D Core” sandwich materiaal en standaard uitgevoerd in vinylester.


Door de toepassing van het vacuüm injectie principe, in combinatie met de toepassing van hoogwaardige materialen, is de optimale sterkte- gewichtsverhouding bereikt.
Door de uitgekiende locatie van schotten en overige versterkingen is een uitermate stijf en sterk geheel ontstaan. Het schuimmateriaal dat zorgt voor reglementair voorgeschreven drijfvermogen is geheel waterdicht geplaatst achter de in de voorpiek en het achterschip geplaatste schotten. Hierdoor bent u verzekerd van een constant gewicht, ook aan het einde van het seizoen.
Door de doordachte dek layout, kan de stuurman in een oogopslag zien wat de stand van de trim is en is deze eenvoudig aanpassen.

Er is tevens rekening gehouden met eventuele aanpassingen voor zeilers met een handicap; zo is de voetpedaal besturing eenvoudig om te bouwen naar handbediening met een hitech carbon stuurinrichting.
De op maat gemaakte mast is standaard voorzien van rekvrije verstaging en voorzien van praktische ongepijlde zalingen, wat het trimmen van de mast uiterst eenvoudig maakt.
De PS 2.4 is snel, stijf en eenvoudig te bedienen, hierdoor is de PS 2.4 geschikt gemaakt voor een breed publiek, van recreant tot fanatieke wedstrijdzeiler.